SKRUTT - SKIVORNA SOM BLEV 'ÖVER'

Alla inlägg under september 2011

Av Peter Thorsson - 18 september 2011 17:00

  På CD-centralen på Centralstation i Göteborg kan man ofta hitta fynd för en tia och det gjorde jag verkligen här. Jag tror detta är en fransk grupp som ger oss tio låtar här och det ligger någonstans mellan indie och punk och en del kanske skulle kunna kalla det emo men då är det lite annorlunda emo än dagens emo. Skivan har tio år på nacken ungefär och det är låtar sjungna på engelska. Jag skulle istället vilja säga att de har en stor influens musikaliskt och det är Husker Du för det verkar vara gruppen som har gjort stort intryck på Clumsy anser i alla fall jag. Det är samma goa gitarrer och en sång som låter sådär lite lagom arrogant och det tycker jag är fräckt. Lagom tempo såhär på en söndag kanske när man kanske inte vill ha för mycket tryck.  jag köpte egentligen skivan bara för att jag tyckte omslaget såg fräckt ut och lagom punkigt på något sätt och jag gillar den här stilen riktigt mycket. Kolla in med en gång.

Indie · Punk · Rock
ANNONS
Av Peter Thorsson - 15 september 2011 18:30

  2007 kom denna skiva ut med Rush och den fick jag faktiskt tag på på Dirty Records på Andfra Långgatan för en tia och det är ju alldeles för lite för en sådan här grupps skiva. Jag hade väl egentligen inga förväntningar på den här skivan och trodde kanske att Rush hade spelat ut sin roll som bra band. Men där bedrog jag mig ganska mycket faktiskt för det känns som om de har en hel del att ge ännu för deras musik är fylld av musik som spritter av spelglädje "trots" att de är såpass bra musiker(för det är de väl?) Men jag tycker verkligen att spelglädjen är hög och deras låtar är intressanta och Geddy Lees röst är så speciell men så bra. Jag har ju gillat dem sedan mitten av 70-talet och det är just därför extra speciellt att få säga att deras hårdorck(ja jag kallar den det) håller ännu och det är bara att se fram emot mer plattor med gruppen.

ANNONS
Av Peter Thorsson - 11 september 2011 13:55

  Skivan är inköpt på CD-centralen i Göteborg för en guldpeng och här kan vi snacka fynd. Larmig garagerock/punk i samma anda som ett Hives på speed eller Soinics i lite modernare tappning och helt klart en av de intressantare skivor jag hört på senare tid faktiskt...i alla fall till detta facila pris. Jag tror att de är spanjorer och det gör egentligen denna korta skiva än mer intressant för endast en låt är över tre minuter och det gillar jag för man får en känsla av närhet på något sätt när låtarna är såpass korta. Jag vet inte riktigt vad jag menar men skit samma. Tre stycken i gruppen enligt bilderna och det är underbart hur larmig en grupp kan bli trots allt så lite personal i sättningen. Det andas 60-tal på ett mycket modernt sätt och det känns tidstypisk på samma gång som det känns modernt och det är därför skivan känns så jävla intressant på något vis för den här typen av garagepunk är inte alltid så lätt att få fram på detta vis. Gillar ni grupperna jag nämnde plus 60-tals surf/garage, 77-punk så är detta ett givet köp för alla er.

Av Peter Thorsson - 8 september 2011 21:45

  Nya Zeeländsk musik är vi väl inte så bortskämda med. Den här skivan köptes för en tjuga på Mynt och Musik på Friggagatan i Göteborg. Jag köpte den bara på grund av klisterlappen som stod på skivan där Kirk Hammet från Metallica och Billy Gould från Faith No More hade uttalat sig positivt om gruppen. Som ett tidigt Killing Joke kör Shihad över oss och det är inte många förunnat att kunna jämföras med giganterna Killing Joke men det tycker jag faktiskt att Shihad kan göra. Det är tungt som bara den och egentligen har de en ganska egen stil som inte kan sägas vara metal eller punk eller rock eller new wave eller vad fan ska man kalla det. Jag lägger det i kategorierna Hardcore, Rock och Metal för att vara på säkra sidan men vad som är viktigast i denna melankoliska, statiska musiken är att det är jävligt bra. Så vill ni ha någon ny sorts musik att bli överkörd av så är detta det ultimata.

Av Peter Thorsson - 8 september 2011 21:45

  Egentligen kan väl varenda skiva som kostar 1 krona vara bra egentligen. För denna liksom de förra skivorna kostade 1 krona på Mynt och Musik och med ett omslag som är sådär som ni kanske ser med en manslem gömd under en blomma. Musikaliskt är det en kompott av så många saker. Vi kan höra Zodiac Mindwarp, Nine Inch Nails, Ned Atomic Dustbin osv men allt med en smula metal i bakgrunden och det gillar jag. Kanske inte den bästa skiva som gjorts genom alla år men den är helt klart underhållande på något sätt och verkligen värd sitt pris i alla fall ;) De tackar så vitt skilda grupper som Kraftwerk, Ac/DC, KLF, led Zeppelin, Bowie och Young Gods och då förstår ni att deras stil är ganska svår att beskriva men måste jag säga något så blir det industrimetal. Riktigt kul stund blir det i alla fall med Manpussy så kolla in om du får chansen.

Av Peter Thorsson - 8 september 2011 21:00

  10 kronor för en skiva är bara det ganska billigt eller vad säger ni? Svenska Skymning med de tre medlemmarna med de "tuffa" namnen Tyborn, Machine och Loathings spelar någon slags industrimetal här. Ni förstår av samma sort eller i alla fall liknande sort som grupper som Nine Inch Nails, Pain och den typen av grupper gör. Det känns som om det finns rytm i det de gör och att någonstans i bakgrunden så finns det en känsla för dansmusik men som tur är är det det hårda som är grejen för gruppen och det är det är ju det som jag vill höra i alla fall. 9 låtar som alla håller ungefär samma klass och Skymning är/var ett intressant band som inte låter som alla andra men ändå lyckas vara bra utan att vara för udda. Låter det underligt. Kolla in dem själv istället och hittar ni skivan för under trettio kronor så är det bara att investera.

Av Peter Thorsson - 7 september 2011 21:00

  Ännu en skiva i perfekt skick som endast kostade en krona på Mynt och Musik på Friggagatan och jag älskar att göra sådana här fynd. Gruppen räknas väl som någon slags emogrupp men inledningsvis är det akustiska låtar som är grejen för gruppen men det är mycket känslor inblandade i deras musik och det gillar jag. Jag kan tänka mig att ni som gillar lugnare Green Day och akustiska Rise Against-låtar, alt country, emo kommer att avguda denna grupp och deras lugnare låtar som "Screaming Infidilities" och "The sharp hint of New Tears" till exempel. Det fortsätter på samma akustiska sätt men det är faktiskt en riktigt trevlig upplevelse och det passar ypperligt till att sova till eller i alla fall vila till och jag tror nog att både punkare och indiemänniskor kan enas om att detta är bra trots att det är såpass lugnt för det blir aldrig töntigt.

Indie · Pop
Av Peter Thorsson - 7 september 2011 20:45

  1 korna för en skiva i riktigt bra skick är ju nästan skamligt. Detta överkomliga pris fick jag betala för den här skivan som är utgiven på Slash Records 1998 på Mynt och Musik på Friggagatan. Många fynd blev det denna dag när jag var där och Harvey Danger har jag aldrig hört förr och det är jävligt kul att fynda skivor genom att titta på tacklistor och skivbolag. Som ni ser på kategorierna så var det väldigt svårt att säga var denna skiva skulle ligga men det är ju ganska oviktigt egentligen...det viktiga är ju att jag skriver om den för det är verkligen denna skiva värd. Ta lite Blur, lite garagerock, lite indie, lite Oasis, lite new wave och jag tror vi har fått in det mesta som finns i Harvey Dangers musik. Det känns lekfullt på något sätt och jag skulle vilja att mer hörde den här gruppen. I "Woolly Muffler" tycker jag man hör spår av pixies på något sätt och det är väl också en riktigt bra komplimang eller vad säger ni. Köp skivan så fort ni ser den och ser ni den för 1 krona som jag gjorde....spring till disken och betala.

Presentation

Här kommer skivor presenteras som inte får plats på min hemsida www.surf.to/skrutt för här kommer det att handla om skivor som jag köpt och inte fått skickat till mig och framförallt skivor som jag tycker måste uppmärksammas och som jag köpt billigt.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Länkar

Omröstning

Är det här ett bra sätt att få ut okänd musik?
 Ja verkligen, fortsätt med det här!
 Ja men skriv ännu mer om andra skivor också
 Ja, men kanske lite mer fakta om artisten/gruppen
 Nej, jag skiter totalt i detta!
 Nej, ett patetiskt försök att framstå som kunnig i musik!

Skriv i Gästboken!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SKRUTT - SKIVORNA SOM BLEV ÖVER med Blogkeen
Följ SKRUTT - SKIVORNA SOM BLEV ÖVER med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se