SKRUTT - SKIVORNA SOM BLEV 'ÖVER'

Alla inlägg under september 2011

Av Peter Thorsson - 5 september 2011 21:45

  Fan vad glad jag blev när jag hittade den här skivan. Jag fick den för priset 6 skivor för 100 kronor i en affär som heter S.O.P vid Holmens Marknad. Detta var en av de skivor med gruppen som jag saknade i min samling. Jag vet inte varför egentligen jag inte hade denna. En 14 låtars urladdning av superb punkrock i samma anda som NOFx, Bad Religion och den typen av USHC ni vet. Good Riddance har alltid haft ett sound som är lätt att ta till sig för jag älskar deras sätt att göra musik. De blandar riktigt tuffa HC-låtar som "Up the affliaties" med helt vanliga melodiösa USH-låtar och det gär att skivan håller längre på något sätt. Deras texter är sådär lagom långa men de har alltid innehåll att förmedla tycker jag av intressant slag och jag gillar verkligen deras sätt att forma text och musik ihop. Jag känne rmig nästan lyrisk för det var ett tag sedan som jag lyssnade på USHC märker jag när jag lyssnar på detta och Good Riddance kommer att höras mycket hemma hos mig i det närmaste. Skivan kom ut 2003 och jag köper den 2011....fan vad lågt. Hittar ni den billigt eller dyrt spelar ingen roll .....köp om ni gillar snabbspelad punkrock med mycket melodier.

ANNONS
Av Peter Thorsson - 4 september 2011 22:45

  Som punkare fick man väl inte gilla Rush för det var något som jag gjorde i mitten av 70-talet men sedan gjorde jag mig av med alla deras skivor för det såg ju inte snyggt ut med att ha dem hemma bland Pistols, Clash och Buzzcocks. Jag har investerat i dem på senare år igen och många av deras skivor är riktiga klassiker...i alla fall de tidiga alstrena. Rush har ju alltid varit en av de grupper som räknats som riktigt skickliga på sina instrument. Det närmaste jag har kommit deras musik och att spela den är på Guitar hero och det var en upplevelse. Denna trippel-Cd fick jag tag på för det facila priset 40 kronor på Dirty Records på Andra Långgatan och det gör väl ungefär 13,33 per skiva så därför kom den med här. Riktigt bra ljud är det på skivan trots att det är en liveskiva och de 31 låtarna är alla riktigt bra. Jag känne rinte igen alla precis för jag är lite dålig på deras låttitlar men det som är bäst med Rush är väl deras spelskicklighet och deras sångares röst för den skiljer sig från alla andra grupper och hans ljusa röst är udda och jag förstår inte hur den håller en hel konsert men det är väl tur att den gör det. Tre skivor i rad kanske är för mycket men jag avslutar veckan med denna trippel-CD och låtar Rushs hårda musik men ändå melodiska dito smeka mina öron till sömns.

ANNONS
Av Peter Thorsson - 1 september 2011 17:00

Beastie Boys började ju en gång som punkband men gick mer och mer över till hiphopliknande musik. Blev väldigt stora men nu blev det så här. Skivan inköpt på Inca vid Liseberg för en tia i perfekt skick. 20 låtar fyllda av rytmer och hiphopsång och jag gillar det ganska mycket faktiskt även om 20 låtar kanske blir lite väl mycket för de flesta låtar låter ganska lika men jag gillar att de någonstans i bakgrunden har ett ganska hårt sound och det gör ju att musiken blir så mycket intressantare än vanlig hiphop på det viset. Skivan har ju snart 20 år på nacken och det är helt sjukt vad tiden går egentligen och undra vad gruppen gör idag? Själv gillar jag musik lika mycket som förut och köper lika många skivor som förr om inte mer och då blir det sådana här köp också och det ångrar jag inte. Kanske inte den mest okända grupp precis men kanske en av deras minst kända skivor...i alla fall för mig men jag gillar att lyssna till den och sätter på den en gång till och Pass the Mic för fan!

Presentation

Här kommer skivor presenteras som inte får plats på min hemsida www.surf.to/skrutt för här kommer det att handla om skivor som jag köpt och inte fått skickat till mig och framförallt skivor som jag tycker måste uppmärksammas och som jag köpt billigt.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Länkar

Omröstning

Är det här ett bra sätt att få ut okänd musik?
 Ja verkligen, fortsätt med det här!
 Ja men skriv ännu mer om andra skivor också
 Ja, men kanske lite mer fakta om artisten/gruppen
 Nej, jag skiter totalt i detta!
 Nej, ett patetiskt försök att framstå som kunnig i musik!

Skriv i Gästboken!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SKRUTT - SKIVORNA SOM BLEV ÖVER med Blogkeen
Följ SKRUTT - SKIVORNA SOM BLEV ÖVER med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se