SKRUTT - SKIVORNA SOM BLEV 'ÖVER'

Alla inlägg under september 2011

Av Peter Thorsson - 19 september 2011 16:45


        Den här skivan har många år på nacken. hade den en gång på LP tror jag för jag tror att de var förband till något som jag såg. Jag gillade den inte så mycket nu och jag är lite kluven ännu till skivan. Jag köpte den för en krona på Mynt och Musik på Friggagatan och det är den ju helt klart värd. Men musikaliskt är den lite tråkig eller vad jag ska säga för det är en sorts musik som har blivit lite skadad av tidens tand men visst har den sina låtar som jag faktiskt kan uppskatta också. Svårdefinierbar musik egentligen och jag tror att man skulle kunnalägga dem någonstans mellan pop och rock och att king Swamp aldrig blev riktigt stora beror kanske på att de hade lite svårt att bestämma sig för vad de skulle spela för musik. Men hittar ni den riktigt billigt så investera i skivan för en halvtimme god lyssning blir det i alla fall. För en del av låtarna påminner mig om grupper som Midnight Oil och R.E.M och då blir det riktigt bra, lyssna på "Can´t be Satisfied" så fattar ni vad jag menar.

Pop · Rock
ANNONS
Av Peter Thorsson - 18 september 2011 21:00

  Nya Zeeland är ju inte så ofta man hör musik ifrån men det får vi göra här. Denna enkronasskiva är fylld med reggae från Nya Zeeland och det är ju en riktigt bra platta det här. Det är ingen lättviktsreggae a´la UB 40 utan här är det mer Jamaicansk dito och lite dubfeeling på en del av låtarna men det viktigaste av allt är att det är riktigt bra gung i många av låtarna och det faktiskt är svårt att sitta still till detta. Baktakt är det mest hela tiden och det skall det väl vara och vad är det som säger att reggae måste komma från Jamaica för att vara bra...det går lika bra med sell....Zeeland menar jag. 10 låtar som är fyllda med toner av olika slag men som alltid lägger tyngdpunkten på soulreggae och här är det känsla i musiken. Kul med något udda i samlingen också...smaka på order Nya Zeeländsk reggae....

ANNONS
Av Peter Thorsson - 18 september 2011 20:00

  Denna österrikiska grupp Olemus har ett omslag som är lite olustigt men snyggt. Jag får någon obehagskänsla när jag kolalr på det , ungefär som jag får när jag ser clowner....jag blir lite rädd. Lite rädd blir jag också när de kvinnliga bakgrundssångarna kommer in ochg sjunger för det låter lite falskt ibland, helst då i första låten "Innocent and wretched" men det kanske är meningen med det låttnamnet. Annars är det gotisk metal som är grejen för gruppen som inhandlades för 1 kronor på Mynt och Musik på Friggagatan och ännu ett köp som går till historien som ett av de bättre en kronas köpen i mannaminne. Det är både tungt och melodisk på samma gång och det är väl i och för sig typiskt för gothmetal och jag är väldigt glad i alla fall för att fått chansen att lyssna till den här gruppen. Jag rtor säkert att det kommer att bli en skiva som kommer att gå ofta in i min CD-spelare för de kvinnliga bakgrundssångarna sjunger bättre i andra låtar och är en riktigt bra kontrast till den råare sångaren Robert som nästan growlar ibland och då blir det riktigt vackert när Tanja och Simone sjunger där i bakgrunden.

Av Peter Thorsson - 18 september 2011 19:15

  Det som är mest kul med den här gruppen är att de kommer från Åmål och ligegr på Epitaph.....hur troligt är det egentligen på en skala. Jag köpte skivan för en tia på CD-Centralen och det är en skiva jag saknade så det är alltid bra när man får tag på skivor som "fattas" för en så billig penning. Som ni ser har jag haft svårt att sätta in denna i en genre och jag tycker faktiskt att det är alla dessa musikstilar på en och samma gång. Men pop på ett sätt som Blur nästan gjorde tycker jag det låter i några av låtarna och bland annat då "Cut/Paste" för att säga någon av de poplåtar som finns här. Det är otorligt välspelat och framförallt känns det verkligen som om de gillar vad de gör och det är luftigt ljud tillsammans med ett sound som får mig att tänka på så vitt skilda artister som Millencollin och XTC i samma andetag som jag tänker på Blur och Weezer. Men framförallt tycker jag mig höra Kid Down där ibland alla dessa influenser och ett av Sveriges mest intressanta band i genren....ja vilken genre är det...det vet jag inte.

Emo · Indie · Pop · Rock
Av Peter Thorsson - 18 september 2011 18:30

  Finsk grupp som bara består av tjejer och tydligen skall detta vara deras första skiva där de sjunger på engelska ...jag vet inte riktigt om det är så. 20 kronor kostade skivan och jag föll för det snygga omslaget eller var det för de snygga tjejerna(???) men det som gjorde det mesta för att jag skulle investera i skivan var nog skivbolaget som är Nuclear Blast som brukar vara ett bolag som är att lita på när det gäller hård musik. Indica kanske inte är det hårdaste som detta bolag har gett ut precis men någonstans i gränslandet mellan pop och gothmetal befinner sig Indica och det är många snygga melodislingor, vacker skönsång och lite tuffa infall här och där som gör denna skiva till en riktigt intressant skapelse och som kommer att spelas många gånger. Det som är mest kul är att de på något sätt fått in kalssisk musik och jag tänker barockmusik(jag vet inte hur den låter men får för mig att den låter såhär ;-)) och det är kul eftersom deras klänningar och musik passar ihop och hela det snygga konceptet faller i alla fall mig i smaken riktigt bra. Gillar ni Nightwish, Him och andra finska band så borde ni Indica chansen också.

Indie · Metal · Rock
Av Peter Thorsson - 18 september 2011 18:15

  Ännu en 1-kronas skiva och jag älskar verkligen 1-kronas skivor och när man kan få tag i såpass bra skivor som jag har fått på Mynt och Musik på Friggagatan till detta pris. Vex Red spelar någon slags nu-metal blandat med indie musik och jag kan höra bårde Linkin Park och Dinosaur Jr på denna skiva och det låter väl som en intressant blandning. jag föll denna gång för omslaget och det är verkligen ett snyggt omslag rakt igenom måste jag säga. De 11 låtarna skiftar självklart i kvalité emellanåt men vad gör det för det priset för då får man ha lite överseende med sådana saker som skiftande kvalitét. Med detta menar jag absolut inte att skivan är dålig någonstans utan mer att stilarna på skivan skiftar från låt till låt även och nu-metal/indie stilen finns där hela tiden. Virgin gav ut skivan 2002 och tänk vad Virgin har gett oss många bra grupper..helst i början men de överraskar även idag då och då.

Av Peter Thorsson - 18 september 2011 18:00

  En skiva som är riktigt svår att bestämma till genre egentligen men den är tung som bara den. jag hade skivan en gång men jag fick för mig att rensa ut en massa skivor en gång i tiden och denna var en av de skivor som rök vid den gallringen. Tjugo kronor fick jag ge för denna skiva denna gång och jag fick nog mer för den när jag sålde den för då var CD-skivor värda pengar. De 11 låtarna är alla tunga låtar som verkligen kör över oss och mycket av det beror på att de maler ner oss med sina ackord och man till slut inte orkar med att stå emot. "none of the lyrics on this record mean anything, so don´t waste your time"  skriver de på skivan och det är lika bra att erkänna det istället för att säga att man har en mening med sina låtar. Då behöver vi inte gå in på några texter utan vi fokuserar på musiken som som sagt är riktigt tung och krävande och efter en skiva med Fudge Tunnel så känns livet tungt på samma gång som man har rensat ut alla onda tankar på ett ypperligt sätt.

Av Peter Thorsson - 18 september 2011 18:00

  1 krona...smaka på det priset för en CD. Då kan ju nästan vad som helst vara bra...kanske inte Sade, Eric Gadd eller Opus men mycket annat. Dreadline är en finsk reggaegrupp tror jag för namnen klingar i alla finska och lite svenska så min misstanke går mot att de är finnar. 6 stycken är de i gruppen i alla fall eller var kanske man ska säga eftersom den här skivan kom ut 1992 och jag vet inte om de håller på ännu. Jag gillar ju UB 40 och det gör säkert kilalrna i Dreadline också för det är den där poppiga stilen av reggae som gruppen spelar. Men det känns riktigt trevligt ibland att sätta tänderna i en sådan här skiva för det känns som om man inte riktigt behöver tänka när man lyssnar på sådan här musik utan man kan bara gunga med i rytmen känns det som och det känns riktigt bra. Men visst vill ni ha reggae i Marley, Tosh stil så kanke inte detta är något för er men vi som bara vill ha lite poppig reggae kollar in detta.

Presentation

Här kommer skivor presenteras som inte får plats på min hemsida www.surf.to/skrutt för här kommer det att handla om skivor som jag köpt och inte fått skickat till mig och framförallt skivor som jag tycker måste uppmärksammas och som jag köpt billigt.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Länkar

Omröstning

Är det här ett bra sätt att få ut okänd musik?
 Ja verkligen, fortsätt med det här!
 Ja men skriv ännu mer om andra skivor också
 Ja, men kanske lite mer fakta om artisten/gruppen
 Nej, jag skiter totalt i detta!
 Nej, ett patetiskt försök att framstå som kunnig i musik!

Skriv i Gästboken!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SKRUTT - SKIVORNA SOM BLEV ÖVER med Blogkeen
Följ SKRUTT - SKIVORNA SOM BLEV ÖVER med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se