SKRUTT - SKIVORNA SOM BLEV 'ÖVER'

Senaste inläggen

Av Peter Thorsson - 10 november 2011 20:30

  En svensk grupp som jag aldrig hört talas om men vad glad man blir när man hör denna skiva. Tio kronor på CD-centralen fick jag punga ut men den är värd fullpris och mer. Jag skulle göra mycket för att få höra mer med gruppen. Vad är det som då är så fantastiskt med gruppen....det mesta faktiskt. Attityd, melodier och låtar överhuvudtaget. Tänk er Jam i sin tidiga ålder, Mando Diao likaså och den typen av ganska skramlig poppunk och det finns så mycket attityd där och det känns som om man har tagit det bästa från det mesta när det gäller garagerock, tidig punkrock och pop från 60-talet. jag känner mig nästan lite ledsen när de 12 låtarna mynnar ut och jag sätter på skivan igen för jag tycker nog att skivan är värd att lyssnas på om och om igen för Manikins är en av de mer intressanta svenska grupper jag hört på det senaste....

ANNONS
Av Peter Thorsson - 6 november 2011 14:15

  Skivan har många är på nacken....närmare bestämt 26 år men jag tycker att skivan ändå är värd att investera ioch jag gjorde det på Mynt och Musik på stigbergsliden för 20 kronor. Ni som gillar folkmusik blandat med punk, rock eller pop kommer att tycka om denna skiva också och ni som gillar Big Country kommer att avguda denna skiva för det är väldigt likt dem egentligen. det är snyggt och musikaliskt som bara den och folkmusik med skottsk, irländsk touch osv är oftast så jävla bra. Jag blir i alla fall jävligt glad när jag hör en gitarr som låter som en säckpipa och på den vägen är det. Sångaren sjunger jävligt bra också och egentligen finns det inte mycket att klaga över förutom att tiden går så jävla fort som den gör för det tycker jag är lite skrämmande.

ANNONS
Av Peter Thorsson - 1 november 2011 19:00

  Stereophonics har väl aldrig fått det där riktigt stora genombrottet genom åren. Denna skivan kom 2003 och jag köpte den 2011 på Mynt och Musik på Stigbergsliden för en femma i riktigt bra kvalitét. De blandar och ger här för en låt som Maybe tomorrow är väl inget som jag uppskattar precis eftersom det nästan blir lite för smörigt även om sångarens röst är bra. Ni som inte vet hur gruppen låtar får jag väl berätta för att det låter som en blandning av Manic Street Preachers och Oasis för att säga något och sångarens röst påminner mycket om MSP:s sångare. Men det finns några riktigt bra låtar på skivan som är värda att kolla in och som gör skivan mer än köpvärd. Fräckt omslag är det också på skivan tycker jag och man får en känsla av 70-talet där men det är väl någon slags indiepop annars och det är helt klart värda att kolla in.

Indie · Rock
Av Peter Thorsson - 1 november 2011 18:30

  För en tia kan man ju köpa de flesta skivor egentligen omen Svensk Pop hade jag hört lite innan och visste att jag skulle få en ganska trevlig stund för min guldpeng som jag lade på denna skivan. Den inköptes på Mynt och Musik på Friggagatan. Här blandas allvar och humor med en ganska lättsmält popmusik och det är en ganska trevlig stund man får med gruppen. Man kan ju blanda in Traste Lindens Kvintett, Jävlar Anamma, Perssons Pack och då kanske ni ungefär var den här gruppen ligger någonstans för det är ungefär så man skulle kunna beskriva gruppen...som en blandning av de grupper som jag nämnde nyss. Man blir glad av musiken och texterna blir man också glad av och man vill bara sjunga med och det är väl tillåtet att göra även om man aldrig hört låtarna förut och jag kan tänka mig att gruppen säkert är en upplevelse live men jag vet inte om de fortafarnde lever men kolla in på deras hemsida för att kolla in om de fortfarande håller på.

Pop
Av Peter Thorsson - 27 oktober 2011 22:00

  En grupp som jag bara hört namnet på men blev lite nyfiken på när jag såg denna på Ginza för en guldpeng och då var jag inte sen att investera i skivan och det ångrar jag inte. De spelar någon typ av rock n roll som är väldigt intensiv på något sätt och jag gillar att soundet är så intensivt för det blir ganska eget på något sätt. Så därför har jag svårigheter med att jämföra gruppen med något annat men skulle jag säga vilka av er som säkert skulle uppskatta detta så skulle det säkert vara sådana männsikor som gillar Blur, Manic Street Preachers, R.E.M , och jag hoppas ni förstår ungefär hur jag tänker där. Kanske inte precis metalmänniskor som kommer att avguda detta men de skulle kanske också uppskatta musiken. Men som sagt, det intensiva soundet gör att man inte får många chanser till att återhämta sig mellan låtarna och det tycker jag är riktigt fräckt.

Indie · Rock
Av Peter Thorsson - 27 oktober 2011 21:45

  Spansk hardcore köpt för en tia på Erikshjälpen i Mölndal. Kan det vara något. Det är alltid kul när man hittar skivor med grupper som man aldrig hört talas om. Här får vi sju låtar hardcore men det är en ganska mörk sådan tycker jag. Ibland går det riktigt fort men lika mycket så låter de musiken bli ganska långsam och tung och det skall de all heder av. Jag tycker det känns intressant och de spanska texterna gör att de blir lite mer mystiskt på något sätt och helt klart är detta en skiva som jag rankar högt för att det är en såpass ovanlig skiva i min samling. Jag älskar att hitta nya grupper inom genren hardcore/punk och tänk hur många det har funnit, finns och kommer att finnas....Låtarna på skivan gör i alla fall mig om inte glad så känner jag att aggrevissiteten som jag hade i min kropp börjar gå ur mig och detta tack vara Versvs.

Av Peter Thorsson - 27 oktober 2011 21:00

  Denna skivan kom ut 1999 och Creatures består ju av Siouxise and Budgie från gruppen Siouxsie and the Banshees. Jag tycker väl egentligen inte att Creatures musik skiljer sig så mycket från Siouxsie and the Banshees utan det är svårt att skilja sig så mycket från varandra när man tänker på att de har samma sångerska och hennes röst är verkligen något som är annorlunda. Eller rättare sagt något extra. Det kanske är lite mer rytmer i Creatures musik men det är inte på något vis så att det är någon slags dansmusik...i alla fall inte den typen som spelas på diskotek eller liknande. De blandar lite lugnare låtar eller rättare sagt lugnare partier med partier som är fyllda av tuffa trummor som Budgie hanterar med bravur. Så är ni inne på gotisk rock och har missat Creatures så kan ni motverka det misstaget och investera i denna skivan för den är värd mer än de tjuog kronorna jag köpte den för.

Goth · Indie · Rock
Av Peter Thorsson - 27 oktober 2011 20:15

  Jag gillade Graham Parker en gång i tiden och hade någon LP med honom men jag gjorde mig av med den när jag kom in i punken och då kunde man ju inte ha några andra skivor. Men det känns ju som om Graham Parker tog en del från punken in till sin musik eller i alla från new wave som var grejen som kom efter punken då. Lite snällare variant av punk alltså. På den här skivan , som jag köpte på Erikshjälpen för en tia, så har två skivor "Another Grey area" och "The real Macaw" samlats och de kom ut 1982 och 1983. Graham låter ganska mycket som Elvis Costello på denna skivan och det tycker jag om för det är lite reggae toner i några av låtarna och då får jag lite Watching the detectives-känsla. En del skulle säkert tycka att detta är menlös pop men jag gillar soundet för här har det blandats mellan klassiska pop och rocktoner som mixats under en lång tid och den då 32-33-årige Graham gör dessa skivor mycket bra.

Pop · Rock

Presentation

Här kommer skivor presenteras som inte får plats på min hemsida www.surf.to/skrutt för här kommer det att handla om skivor som jag köpt och inte fått skickat till mig och framförallt skivor som jag tycker måste uppmärksammas och som jag köpt billigt.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Länkar

Omröstning

Är det här ett bra sätt att få ut okänd musik?
 Ja verkligen, fortsätt med det här!
 Ja men skriv ännu mer om andra skivor också
 Ja, men kanske lite mer fakta om artisten/gruppen
 Nej, jag skiter totalt i detta!
 Nej, ett patetiskt försök att framstå som kunnig i musik!

Skriv i Gästboken!

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SKRUTT - SKIVORNA SOM BLEV ÖVER med Blogkeen
Följ SKRUTT - SKIVORNA SOM BLEV ÖVER med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012
>>>

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se