SKRUTT - SKIVORNA SOM BLEV 'ÖVER'

Senaste inläggen

Av Peter Thorsson - 29 juli 2012 13:15

  Ännu en skiva som jag köpt för en krona på Tradera. En tysk hardcoregrupp som balanserar på gröänsen till SxE...de kanske är ett SxE-band men jag gräver inte så djupt. Jag nöjer mig med att säga och tycka till om skivan och jag tycker de har lyckats få till en riktigt bra desperat stil av hardcore och  ni vet hur det låtar. En sångare som är lite halvdesperat och musik som balanserar på gränsen mellan punk och metal och en jävla massa känslor och aggrevissitet och ni vet också att jag gillar det.  Välspelat och med texter som berör så kvalar Driftnet in på min lista på betrodda punkgrupper...helt klart. Jag gillar när musik förmedlar något mer än bara musik och när vi som krydda på popcornen får bra texter så smälter i alla fall jag. Så ni som tycker det verkar intressant skall göra mig en tjänst....kolla in gruppen på www.keepthefaithnet.de/driftnet om ni den länken funkar ännu...

Av Peter Thorsson - 29 juli 2012 11:45

  Köpte ett gäng skivor på Tradera för 1 krona styck(visst porto tillkommer) och det är billigt. Ett gäng okända grupper(mestadels) men Till we drop är en grupp som jag verkligen gillar. Deras lekfulla poppiga punkrock blanddas upp med tuffare tongångar i Tranzitoch får då ett emoinspirerat sound och Baraubas Kokai sjunger med på den och ger låten en helt annan dimension med sin deathmetalliknande sång. Jag tycker nog att de skulle ha använt den stilen på mer av låtarna för det känns så överraskande på något sätt. Men visst är det bra för de förösker sjunga på liknande sätt i andra låtar också och det kanske är förutsägbart men jag gillar när man blandar mjuka och hårda karameller på detta vis.  Kolla in om ni gillar grupper som My Chemical Romance, Bullet for my valentine, In Flames osv.

Emo · Indie · Punk · Rock
Av Peter Thorsson - 29 juli 2012 11:00

  Ännu en skiva för 2 kronor på Mynt och Musik och då går det ju egentligen att chansa hur mycket som helst. Men man ser ju ganska fort på omslag, bilder på gruppen etc vad det handlar om.....oftast ibland blir det rikiga bottennapp. Denna gång är det ett toppennapp(kan man säga så?) och Electric Earth är en grupp som verkligen berör mig med sin hårda musik. Det kanske är fel att lägga de i metalfacket enbart för deras musik är en typ av musik som är en mix av många musikstilar men det känns som om metal är grunden i alla fall. De 12 låtarna är verkligen musik som inspirerar mig och det finns influenser från 60-tals på samma gång som det finns från modern metal på något underligt sätt och Electric Earth får mig att se ljust på framtiden för den här typen av musik känns så lätt att ta till sig och det som jag känner är också att det är nog så att den inte är så tidskänslig på något sätt och det känns därför som om att den kommer att hålla ganska länge......efter ett tag kom jag på vad de påminde om....Pearl Jam fast lite tuffare.

Av Peter Thorsson - 29 juli 2012 09:45

  Ursäkta att jag inte bloggat om skivor på ett tag. Det har hänt förfärliga saker i min familj som jag inte vill gå in på här men jag gör ett försök igen. 2 kronor var vad jag betalade för denna skiva på Mynt och Musik på Friggagatan och det är ju alltid kul när man hittar skivor för det priset när de är värda fullpris som jag tycker att Jimmy Lingons skiva faktiskt är.  Deras musik låter som en blandning av Bob Hund, Jam, Hives och energisk punkrock, fräck indie...ja allt som du vill att den skall låta som faktiskt. Namnet kanske inte är det bästa men det är i alla fall ett namn som man kommer ihåg kan jag tänka mig. Jag skulle vilja att felr folk skulle få lyssna på detta och jag hoppas verkligen att mer och mer folk upptäcket denna grupp för det är den verkligen värd. Man blir glad av deras musik och det är ju i mångt och mycket det som musik handlar om egentligen.

Indie · Punk · Rock
Av Peter Thorsson - 21 februari 2012 21:00

  Den här skivan var tydligen den mest säljande debutskivan på skivbolaget Polydor genom alla tider. Jag missade denna gruppen då men det är tydligen medlemmar från LA´s och så kom de från Liverpool så de har ju en hel del att leva upp till. Köpte skivan för en tia på CD-centralen på Centralen och det var den verkligen värd. Jag hade som sagt missat denna grupp helt och deras blandning av Who, Jam, Beatles och Oasis är riktigt bra. melodiskt och många riktigt bra låtar. Skivan har tydligen kommit ut i någon slags deluxe version som jag skulle vilja lägga vantarna på. Men trots att jag nämner en hel del gamla namn här så har de ändå ett modernt sound för att spela gammaldags musik och jag tycker att skivan såhär nästan tjugo år efter den kom ut så håller den riktigt bra. Poppig punkig rockindie måste jag kalla det. Punk för attityden...pop för melodierna...indie försounden och rock bara för att det verkligen är något det är.

Indie · Pop · Punk · Rock
Av Peter Thorsson - 19 februari 2012 13:30

  Wow....ibland blir man riktigt positivt överraskad av skivor och Papers skiva var verkligen en så¨dan. jag tror att jag hade några singlar med en gammal engelsk grupp som hette The Papers men detta är en en svensk grupp som bland annat har medlemmar från Bear Quartet......Deras musik är väldigt mycket ljud och väldigt lite andning på något sätt och jag är helt färdig efter en dust med gruppen. Man får som sagt inte mycket till chans att andas och det gör ett mycket riktig intryck på mig. Jag köpte skivan på CD-Centralen för en guldpeng och den är helt klart värd fullpris. De har gjort en ny skiva nyss och den måste jag ha tag på för deras energifyllda musik ger mig riktigt mycket. Som en blanding av B 52´s, Pixies, Bob Hund och Refused för att säga något kanske.....

Indie · Punk
Av Peter Thorsson - 19 februari 2012 13:15

  Tre norska tjejer som jag köpte på vinst och färlust och det visade sig vara en vinst. För den kostade såpass mycket som 20 kronor på CD-Centralen men det såg bra ut och då menar bara inte att tjejerna såg bra ut utan jag fick lite Ramones-feeling på omslaget och det vsiade sig vara rätt. Kanske inte så att de låter som Ramones men att de har lyssnat på grupper som Runaways, Blondie, Go-GO-s, Donnas råder det ingen tvekan om. Norges svar på Sahara Hotnights kanske. 10 små bagateller i popunkvärlden är detta kanske men det är några riktigt pärlor och det blir till att spela denna skiva många gånger mer. Ibland tuffar de till det lite mer som i "Mama Don´t Like" som är en ganska tuff sak som faktiskt luktar lite diesel i all sin tuffhet....mer Runaways än Go-Gos om man säger så. Hittar ni denna skivar så tror jag att ni också faller pladask för denna trio.

Pop · Punk · Rock
Av Peter Thorsson - 15 februari 2012 19:45

  Den här australienska gruppen köpte jag ett par skivor med i början av 90-talet och då fanns det inte mycket punk så man suktade efter det som liknade punkrock och Ratcat var ett sådant band som faktiskt lät lite grand så...Jag visste inte att de hade gjort mer skivor än de två jag hade så jag blev väldigt glad när jag hittade denna för en femma på Mynt och Musik på Stigbergstorget.  Punk kanske inte det är i ordets rätta bemärkelse utan här hamndlar det nog mer om rock med punkattityd och helt klart gillar jag vad jag gör även om det kanske har en liten tidsstämpel på sig och det hörs ibland att skivan har 20 år på nacken. Men det finns ju retrogrupper idag som också kan låta så här så varför inte....Skulle säkert kunna räkna upp ett gäng grupper och jämföra med men jag nöjer mig att säga att de har en ljudbild som påminner om Beatles, beach Boys, Replacements och Blur för att säga något.

Indie · Pop · Punk · Rock

Presentation

Här kommer skivor presenteras som inte får plats på min hemsida www.surf.to/skrutt för här kommer det att handla om skivor som jag köpt och inte fått skickat till mig och framförallt skivor som jag tycker måste uppmärksammas och som jag köpt billigt.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Länkar

Omröstning

Är det här ett bra sätt att få ut okänd musik?
 Ja verkligen, fortsätt med det här!
 Ja men skriv ännu mer om andra skivor också
 Ja, men kanske lite mer fakta om artisten/gruppen
 Nej, jag skiter totalt i detta!
 Nej, ett patetiskt försök att framstå som kunnig i musik!

Skriv i Gästboken!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2018
>>>

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se