SKRUTT - SKIVORNA SOM BLEV 'ÖVER'

Senaste inläggen

Av Peter Thorsson - 31 juli 2012 19:45

  En tjej, tre killar och två t-shirts varav det står Led Zeppelin på den ena och Deicide på den andra och när man tänker på det så kanske det låter som en blanding av just dessa band. kanske inte precis men jag tänker att de har tagit mycket av hårdrockens grunder och lagt till modernare och tuffare tongångar och på detta sätt fått till sin musik. 5 låtar på denna skiva som också kostade 5 kronor och det som jag kanske kan klaga på är att ljudet är lite tunnt ibland men låtarna skulle passa många grupper runtom i världen som handsken. Alltifrån Metallica till Entombed för att säga några grupper som skulle ha hjälp av deras låtskriveri. Kolla in ni metal-freaks....för nya grupper är väl alltid roligt att kolla in.

ANNONS
Av Peter Thorsson - 31 juli 2012 19:45

  Finsk grupp som jag köpte för en femma på Andra Långs skivhandel.....En tjej och en kille på sång och det är väl det närmaste man kan komma helvetet när man lyssnar till detta...i alla fall när den manlige sångaren sjunger.  När Ms W lilith sjunger blir det mer vackert men Caesar sjunger som om han var tagen från Den Store satan själv. Musikalsikt är det någon slags deathmetal men det finns en del gotiska inslag också tycker jag och melodierna får faktiskt stå i centrum även om man inte tror det från en början. Men vill ni bli överkörda av finnarna så tycker jag att ni skall investera i något av deras alster och jag kan ju bara prata för denna skivan så jag är ju jävig men jag tycker att deras snabba tunga låtar tilltalar mig och den galna synthen i bakgrunden gör att de får ett ganska eget sound.

ANNONS
Av Peter Thorsson - 31 juli 2012 19:00

  En norsk grupp för en femma...en liten chansining som gick hem. Inte en chansining för att de var norrmän ...mer så att det var en chansning som gick hem. I början låter de som som AC/DC/Rose Tattoo eller något sådant och ibland blir det lite punkigare tongångar och det känns ibland som om medlemmarna är lite oense om hur och vad de skall spela för sorts musik men i slutändan blir ändå resultatet.....trevligt. För trevligt känns som om det är ordet för denna grupp och en låt som She Blew mY stereo har spår av Psychotic Youth och Sator så ni förstår väl efter alla mina beskrivningar att detta handlar om rock n roll....eller hur? Kolla in om ni är inne på trallvänlig rock n roll med stänk både från punk och metal...ni blir inte besvikna.

Av Peter Thorsson - 31 juli 2012 18:45

  Ännu en chansning som går hem. fem kronor för hagkvalitativ musik i en grenre som inte så många band finns i idag. garagepunk skulle jag nog kunna kalla detta även om det finns inslag både från AC/DC och Stooges. Som ett tuffare Hellacopters tycker jag att Deviltones faktiskt ger oss sin musik och detta gör de på ett ypperligt sätt för den här typen av driven rock n roll hsr ett tempo som kan få digga loss riktigt bra. Jag blir riktigt glad och jag känner för att hoppa upp och ner som en galning men jag är så trött idag så jag gör nog inte det. Men visst väcks man är sömnen lite grand när gruppen sätter igång och det är 10 låtar som alla har samma prägel egentligen och de har verkligen hittat sin stil...kanske inte så egen men ändå är det deras alldeles egna stil.

Av Peter Thorsson - 31 juli 2012 18:30

  1 krona per låt är väl ett rätt okej för en skiva....5 låtar fylld av någon slags stoner/punk/metal eller vad jag skall kalla det. Det finns attityd, tyngd och melodier på denna femspårsskiva med Blackfire revelation. Jag tror de bara har gjort denna skiva och det är ju lite synd eftersom det faktiskt är riktigt bra musik vi sncakr om här. Den har tyngd, finess och framförallt ett jävlar anamma som många andra band saknar. Jag gillar mest att de kör samma ackord om och om igen i låtarna för det ger en slags galen mantrastämning och jag upprepar samma ord om och om igen och till slut bankar jag huvudet i väggen. Nej absolut illa är det inte utan om jag bankar huvudet någonstans så är det väl headbanging för att jag tycker om det såpass mycket.

Metal · Punk · Stoner
Av Peter Thorsson - 31 juli 2012 17:15

  Fem kronor fortsätter skivorna att kosta och då är det inte svårt att dra på sig en samling med musik...Den här fem-låtars skivan är en uppvisning i ganska tuff thrash eller vad man skall kalla det. kanske inte den bästa inspelningen jag hört och det känns lite amatörmässigt och det är just därför som jag gillar den såpass mycket. Gruppen verkar komma från Florida och jag vet inte om de gjort något mer men som ett tidigt Metallica kanske eller något liknande drar gruppen in över oss med kraft och styrka...och ilska såklart...synd att det bara är fem låtar egentligen för jag skulle nog vilja ha haft lite mer men man kan ju inte få allt här i världen. Kolla in om ni gillar thrash och vill ha något nytt som ni aldrig har hört och hittar ni den för en femma...tveka inte!

Av Peter Thorsson - 31 juli 2012 17:00

  Ännu en femkronors skiva och jag älskar utmaningar och okända band som överraskar mig så positivt. Men det klart skivan är utgiven på det kristna punkbolaget Tooth and Nail så det brukar faktsikt borga för kvalitét....inte så för att de är kristna men för att de brukar ha jävligt bra band där. Det är inget undantag när denna grupps skiva kommer på i min CD-spelare och när man lyssnar på en skiva som är köpt så billigt och ändå skulle man köpt den som fullpris om man visste hur bra den var. Två killar och en tjej är det i gruppen och det äer en av killarna som sjunger mest även om tjejen bakgrundssjunger ibland och då är det som bäst. Hon kör några låtar solo också och hon sjunger så bra...Den manlige sångaren har drag av Dexter Holland och det gillar jag och det har ibland musiken också...drag av Offspring men det finns en hel del emo här också och de har verkligen lyckats med sin skiva som jag ser som en av mina favoriter just nu. Även om de är kristna så måste jag dra till med FAN VAD BRA!

Emo · Punk · Rock
Av Peter Thorsson - 31 juli 2012 16:00

  Handlade en massa skivor på Andra Långgatans Skivhandel för 5 kronor stycket och de får inte göra så här mot mig...en notorisk skivköpare skall inte släppas in på ett sådant ställe..borde ha vakter där som frågar hur många skivor man har innan. Nu till Springwater som är en mycket arg grupp med en sångare som verkligen skriker ut sin ångest och här vilar det inga ledsamheter eller rättare sagt det är väl det det gör egentligen det är väl därför han låter så desperat. En låttitel som Suicide commando millenium vittnar väl omdesperationen hos gruppen me jag gillar när musik visar känslor och det gör ju verkligen Springwaters musik. Svårjämförbart men är ni inne på väldigt aggressiv hardcore så är detta gruppen för er.

Presentation

Här kommer skivor presenteras som inte får plats på min hemsida www.surf.to/skrutt för här kommer det att handla om skivor som jag köpt och inte fått skickat till mig och framförallt skivor som jag tycker måste uppmärksammas och som jag köpt billigt.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Länkar

Omröstning

Är det här ett bra sätt att få ut okänd musik?
 Ja verkligen, fortsätt med det här!
 Ja men skriv ännu mer om andra skivor också
 Ja, men kanske lite mer fakta om artisten/gruppen
 Nej, jag skiter totalt i detta!
 Nej, ett patetiskt försök att framstå som kunnig i musik!

Skriv i Gästboken!

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SKRUTT - SKIVORNA SOM BLEV ÖVER med Blogkeen
Följ SKRUTT - SKIVORNA SOM BLEV ÖVER med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012
>>>

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se