SKRUTT - SKIVORNA SOM BLEV 'ÖVER'

Senaste inläggen

Av Peter Thorsson - 14 oktober 2011 14:00

  Jag hade denna skiva någon gång förr i tiden men jag gjorde mig av med väldigt många tuffa metalskivor ett tag. Jag ville väl köpa andra skivor och behövde pengar. Numera kan man ju få tag på många skivor billigt och denna kostade mig en tia på CD-centralen så jag tog chansen att investera i den igen. Det är kul att lyssna till denna gamla skiva igen för det håller riktigt bra. Det är välspelad och tung tuff deathmetal(eller vad det nu kallas) med en sångare som growlar ganska bra och musiken som är riktigt tung och brutal. Jag kommer att investera i mer skivor med Morbid Angel snart kan jag tänka mig för det känns skönt att bli överkörd.  De blandar det snabba och det mer långsamma på ett ypperligt sätt och det gör att skivan inte blir jättetjatig som annars en skiva i denna genren har en tendens att bli. Investera för fan annars kommer Satan och tar er!

ANNONS
Av Peter Thorsson - 13 oktober 2011 18:00

  Polsk musik är kanske inte så vanlig i Sverige men borde vara det egentligen. Vi har ju rätt många bra polska punkband som härjar och i Polen finns även dessa polska metalbolag Metal Mind Records. Denna skiva kom ut 2003 och jag köpte den för en ynka krona på Mynt och Musik på Friggagatan och denna grupp är riktigt intressant. De spelar någon slags gothmetal i samma anda som Nightwish, Him och ni vet den typen av musik. Kanske lite hårdare ibland men Anna som sjunger för musiken att låta som sammet i mina öron faktiskt. På den här skivan får vi tre extralåtar på polska och extralåtar är ju aldrig fel och räknar man ut vad låtarna kostar så är det mindre än tio öre styck och det kan man ju inte vara mindre nöjd med. En skön inledning på morgonen blev det även om jag skrev detta på eftermiddagen....vackert men på samma gång tufft....

Goth · Metal
ANNONS
Av Peter Thorsson - 13 oktober 2011 17:30

  Denna belgiska grupp har jag investerat i två skivor med för två kronor sammanlagt eller kanske till och med lite mindre för den ena skivan köptes i ett paket med 20 skivor för 30 kronor. Men denna köptes i alla fall på Mynt och Musik på Friggagatan. Många fynd har jag gjort där. Perfekt kvalité på skivan är det och denna skivan kom ut 1995. Hur låter då den här gruppen? Jo någonstans mellan Primitives och Cranberries härjar den här gruppen med sin musik och jag tycker nog att de 14 låtarna håller hög klass de flesta av dem och faktiskt så håller de ännu tycker jag också. Det är en behaglig skiva att lyssna till på morgonen eller varför inte som nu på väg hem från jobbet när man vill koppla av lite grand. Kolla in skivan med en gång om du får chansen för jag tycker nog att det är värt mer än en krona att få lyssna på denna.

Indie · Pop · Rock
Av Peter Thorsson - 5 oktober 2011 13:30

  Jag älskar egentligen sådana här skivor där kända grupper gör andra kända gruppers låtar och gör sina egna personliga tolkningar av dessa låtar. Man får en bild av vad de gillar för musik och hur det blev så att de låter precis som de gör. Den här skivan har ju 24 år på nacken och kostade mig en tia på CD-centralen och även om den var lite repig så var den fullt acceptabel att lyssna till.  För här finns ju allt från Billie Holiday över Sparks till Doors och Iggy Pop och deras version av världens bästa låt The Pasenger är nästan lika bra som originalet. Även udda artister som Kraftwerk och musik från Djungelboken får plats här. En skiva som är fylld av kärlek till musik och framförallt till musik som gruppen gillar och den gamla punkdrottningen Siouxsie är verkligen i sitt esse här och hennes röst är bättre än någonsin. De två avlustande låtarna av Roxy Music och Television är också kärleksfylld tolkningar och detta är en av de bättre tributalbum som jag vet.

Indie · Punk
Av Peter Thorsson - 27 september 2011 22:30

  Tio kronor på Skivhugget eller det heter väl inte så längre utan Andra Långgatans skivhandel var priset på denna belgiska grupps alster. 18 låtar med galen musik och många gånger går det såpass fort att man inte riktigt hinner med och det kanske inte ens sångaren och trummisen heller gör ibland. Någonstans melland grind och hardcore måste nog skivan läggas i alla fall och med tanke på det så förstår ni att detta är en tuff historia i 18 delar. Därför tycker jag att omslaget verkligen visar vad det är för sorts musik...hård och brutal.  Skönt att rensa huvudet lite grand tycker jag för det har varit lite mycket jobbiga saker det senaste både på jobb och på hemmafronten så det känns som om Suppository blåser ut det mesta av detta. Kanske finns bättre grupper i genren men jag tycker ändå att den här gruppen ger ganska mycket och till det facila priset av tio kronor så fanns det inte mycket att orda om.

Av Peter Thorsson - 25 september 2011 12:00

  Ni ser på kategorierna att jag hade lite svårt att bestämma mig för vilken kategori just denna grupp skulle ligga i. men det är väl skitsamma för denna femkronorsskiva(Saronkyrkan) som ligger på det kristna bolaget Tooth & Nail är en trevlig uppenbarelse. Det känns faktiskt som det är alla musikstilarna på en gång och en låt som är min favorit är "El gato" som är en driven låt i punktempo med lite halvdesperat sång och det gillar jag. Finns även inslag av Pixies ibland när gruppen kör sina låtar..."Time Alone" är en riktigt lugn låt men även där lyser de riktigt bra influenserna igenom och jag tycker helt klart att gruppen har ett intressant sound. Det känns inte som alla andra grupper precis men detta utan att på något sätt vara annorlunda. Kolla in dem om ni får chansen för ni kommer garanterat att bli impade plus intresserade....

Hardcore · Indie · Punk · Rock
Av Peter Thorsson - 20 september 2011 21:15

  En krona var priset på denna skiva liksom många andra som jagköpte på samma gång på Mynt och Musik på Friggagatan. Vilken avans de måste göra ;-) En skiva som känns fylld av hårdrocksballader men på ett icke patetiskt sätt som annars metalballader tenderar till att bli. Som om Pearl Jam skulle spelat ballader med Rod Stewart på sång skulle man kanske kunna säga. I alla fall i låten "John Sinclar" låter det som om Rod Stewart eller Nazareths Dan McCaffertuy hanterar mikrofonen. Jag gillar det och det är en bra avslutning på dagen att lyssna till den här typen av klassisk rock/pop med små indietoner. Jag tycker det är helt omöjligt att säga vad det är för musik de spelar men det kanske är helt oviktigt egentligen för det jag kan säga att det är helt okej rockmusik som är grejen för Blind Melon och de kommer väl aldrig att göra några jätteavtryck i min musikvärld men för en krona så är denna skiva fantastiskt bra.

Indie · Rock
Av Peter Thorsson - 20 september 2011 19:30

  Jag upptäckte den här gruppen med deras Stan Kidney Pie som var en udda upplevelse men jag fascinerades av denna grupps udda stil som hade drag av Primus för att säga någon grupp. Primus kanske är en primär influens på denna tjugokronorsskiva som faktiskt kom före Stan Kidney Pie för denna skiva utkom 2000. Det är tufft och helt omöjligt att sätta in i en genre som ni förstår men tuffheten tar över det mesta i deras musik men egentligen är det helt omöjligt att säga att de låter som någon annan grupp och varför skulle man göra det. pere Ubu är en annan grupp som dyker upp i mitt huvud när jag fortsätter lyssna och ni förstår kanske då att det är musik som är udda utan att vara olyssningsbar. Vill ni ha en upplevelse utöver den vanliga rockupplevelsen så anser jag att Ten Benson är gruppen som kan ge er den och det för en förhoppningsvis billig penning.

Indie · Metal · Rock

Presentation

Här kommer skivor presenteras som inte får plats på min hemsida www.surf.to/skrutt för här kommer det att handla om skivor som jag köpt och inte fått skickat till mig och framförallt skivor som jag tycker måste uppmärksammas och som jag köpt billigt.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Länkar

Omröstning

Är det här ett bra sätt att få ut okänd musik?
 Ja verkligen, fortsätt med det här!
 Ja men skriv ännu mer om andra skivor också
 Ja, men kanske lite mer fakta om artisten/gruppen
 Nej, jag skiter totalt i detta!
 Nej, ett patetiskt försök att framstå som kunnig i musik!

Skriv i Gästboken!

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SKRUTT - SKIVORNA SOM BLEV ÖVER med Blogkeen
Följ SKRUTT - SKIVORNA SOM BLEV ÖVER med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012
>>>

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se