SKRUTT - SKIVORNA SOM BLEV 'ÖVER'

Senaste inläggen

Av Peter Thorsson - 25 oktober 2011 19:30

  Jag gillar när skivor kostar en tia och det gjorde denna skiva på Ginza när de gjorde en utrensning för någon månad sedan. Jag har nog aldrig hört gruppen innan men det är en trevlig upplevelse att lyssna till deras musik som är ganska svår att beskriva egentligen. Det är en ganska tuff musik de spelar och det finns inslag av Nu-metal tycker jag men på samma gång så blandar de in rockmelodier i det hela och indie ligger inte så långt ifrån detta heller. Men om man skulle tänka såhär istället ...vilket stort band skulle de tänkas vara förband till....In Flames?, Coldplay?, R.E.M?, Slipknot?....ja ni förstår jag tror jag passar på den frågan för det är nästan omöjligt att säga var de skulle passa in bäst. Det som jag gillar med den här skivan i alla fall är att de byter tempo i låtarna och framförallt att det är en bra sångare som framför riktigt bra melodier i en ganska tuff musik. Finns många sätt att säga det men jag nöjer mig med att säga att ni inte kommer att bli besvikna......

Indie · Metal · Rock
ANNONS
Av Peter Thorsson - 23 oktober 2011 09:00

  Jag hade nästan glömt den här gruppen. Jag gillade den mycket när de kom och när jag hittade denna för en tia på Cd-Centralen var jag inte sen att slå till eftersom jag inte ens visste om att de hade gjort denna skivan. Denna skiva släpptes 1995 och var tydligen gruppens sista studioskiva även om de har återförenats ett par gånger sedan dess. Alltså 16 år gammal skiva som nu skall recenseras...visst har den tagit lite stryk av tidens tand men jag tycker ändå den har hållit ganska bra och Ned´s Atomic Dustbin var väl tillsammans med Jesus Jones lite stilbildare i denna stil som jag inte alls vet vad jag skall kalla egentligen så ni ser ju på mitt val av kategori att jag lagt den både i indie och garagerock och det känns rätt på något sätt och det känns som en bra beskrivning på deras musik. Jag tycker att det är en trevlig upplevelse att återupleva gruppen igen och NAD hade verkligen något att ge till musikvärlden och jag jag saknar dem nästan.

ANNONS
Av Peter Thorsson - 20 oktober 2011 22:45

  Den här gruppen har tagit sitt namn efter sångerskans efternamn Jarra. Jag köpte skivan på Ginza och jag tyckte de såg lite roliga ut och därför köpte jag skivan. Hade aldrig hört talas om gruppen innan och kanske inte kommer att lyssna varje dag på den. Men skivan påminner mig lite om Girlschool och kanske då när de försöker att spela lite tuffare än de brukar. En del tunga låtar som Pain är väl de som fastnar mest hos mig för jag gillar verkligen deras tunga sound och Kathie sjunger riktigt bra oftast och Jarra är kanske det mest nyskapande som kommit men det är i alla fall helt okej metal.

Av Peter Thorsson - 20 oktober 2011 21:30

  Jag kommer inte riktigt ihåg var Tyla var/är med men har lite för mig att det var Dogs Dámour men rätta mig om jag har fel. I alla fall är detta en soloskiva som jag tycker är riktigt trevlig faktiskt. Det finns referenser som gör att jag många gånger tänker på en artist som TV Smith eller något liknande. Om ni då har läst mina recensioner innan så förstår ni ganska fort att det är något jag gillar eftersom jag verkligen gillar TV Smith. Lite Psychedlic Furs också i en del av låtarna så Tyla har verkligen fått till en sorts musik som berör för det gör ju både TV och Psychedelic och mycket beror där på rösterna och Tyla har en röst som man inte glömmer i första taget och som är så mycket rock n roll....Tio kronor kostade mig den här skivan på CD-centralen och den skulle helt klart vara värd fullpris även om han nästan går över till Smokietakter i någon låt men det övervinns ganska snabbt av resterande låtar.

Punk · Rock
Av Peter Thorsson - 20 oktober 2011 20:45

  Japanska punkband är vi kanske inte så bortskämda med i Sverige men det finns säkert en hel del. Här är ett band som jag köpte för en tjuga på Dirty Records och det är en kul uppelevsle. För en del av låtarna är riktigt bra men en del av låtarna som Slide Down till exempel är en galen sörja av en massa ljud, galna trummor och en än mer galen sångare. Men oftast är det tjejsjungen punkrock av hög kvalitet och en grupp som Shonen Knife ligger inte så långt borta. Det är så kul att höra punkrock från olika länder tycker jag och det är framförallt kul att dela med sig av att det finns så många olika länder som spelar punkrock idag. En snårig djungel men det är värt många gånger att ta sig igenom den.

Av Peter Thorsson - 19 oktober 2011 18:30

  Den här skivan är jag nöjd med. Köpte den för tio kronor på Dirty Records på Andra Långgatan. Det är polsk punk och det brukar vara jävligt bra faktiskt. Minns bara Dezerter.... Här känns det som om vi har hittat den polska motsvarigheten till Crass faktiskt för sjunger växelvis en tjej och en kille och det är en underbar upplevelse. Eller kanske till och med en grupp som Dirt kanske. Det är i alla fall väldigt tuff musik som ackompanjerer de son sjunger och de 32 låtarna bara flyger förbi. det enda som är synd kanske är att man inte förstår texterna men punk/hardcore är ett universellt språk så jag förstår i alla fall att de har mycket åsikter för de verkar jävligt arga. Jag äslkar verkligen den här gruppen och alla ni som gillar tuff punkrock skall hålla ögonen öppna om ni hittar skivan för det är en underbar upplevelse att låta de arga polackarna köra över oss med sin punkiga hardcore.

Av Peter Thorsson - 16 oktober 2011 15:15

  För en tjuga blev denna skiva min på Dirty Records och det är väl ett pris som är ganska okej. Som ni förstår efter min kategoriindelning så har jag haft väldigt svårt för att placera detta i ett fack och det har jag efter att ha lyssnat ett par gånger till på skivan. Visst finns här spår av både Slipknot, Sisters, Misfits, Marilyn Manson,  metal, punk och allt möjligt egentligen. Det viktiga egentligen är ju att jag gillar skivan och det gör jag faktiskt riktigt mycket. Det är mycket bra melodier och en sångare som nästan påminner mig om Axl Rose ibland med sin lite raspiga röst. De 11 låtarna går igenom min stereo med högt betyg och det enda problemet är kanske att de är lite för lika ibland men egentligen gör det inget för de har trots alla influenser hittat en egen stil i den hårda rocken.

Indie · Metal · Punk
Av Peter Thorsson - 16 oktober 2011 12:00

  Köpte skivan för en tjuga och det var en liten chansning när jag såg den på Dirty records men med låttitlar som Joey and Dee dee och Way out west kunde det inte bara vara dåligt. Kevin K verkar vara en medelåders man som är uppvuxen på punkrock av den tidiga skolan och han lyckas verkligen få till bra melodier på sina låtar. Ni vet han får till det där soundet som grupper som Dead Boys, New York Dolls, Casino Steel och den typen av grupper och artister får till. Någonstans mellan rock n roll och punkrock med en jävligt bra attityd och det är sådant som jag gillar. Attityd alltså för det är med sådan som musik byggs tycker i alla fall jag. Jag gillar verkligen hans stil och det är konstigt att jag inte hört honom förr tycker jag men när jag läser om honom så verkar det som om han rört sig i de "rätta" punkkretsarna och gjort en massa skivor genom åren. Jag skall i alla fall försöka få hört mer med denna man.

Presentation

Här kommer skivor presenteras som inte får plats på min hemsida www.surf.to/skrutt för här kommer det att handla om skivor som jag köpt och inte fått skickat till mig och framförallt skivor som jag tycker måste uppmärksammas och som jag köpt billigt.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Länkar

Omröstning

Är det här ett bra sätt att få ut okänd musik?
 Ja verkligen, fortsätt med det här!
 Ja men skriv ännu mer om andra skivor också
 Ja, men kanske lite mer fakta om artisten/gruppen
 Nej, jag skiter totalt i detta!
 Nej, ett patetiskt försök att framstå som kunnig i musik!

Skriv i Gästboken!

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SKRUTT - SKIVORNA SOM BLEV ÖVER med Blogkeen
Följ SKRUTT - SKIVORNA SOM BLEV ÖVER med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012
>>>

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se