SKRUTT - SKIVORNA SOM BLEV 'ÖVER'

Alla inlägg under oktober 2011

Av Peter Thorsson - 20 oktober 2011 20:45

  Japanska punkband är vi kanske inte så bortskämda med i Sverige men det finns säkert en hel del. Här är ett band som jag köpte för en tjuga på Dirty Records och det är en kul uppelevsle. För en del av låtarna är riktigt bra men en del av låtarna som Slide Down till exempel är en galen sörja av en massa ljud, galna trummor och en än mer galen sångare. Men oftast är det tjejsjungen punkrock av hög kvalitet och en grupp som Shonen Knife ligger inte så långt borta. Det är så kul att höra punkrock från olika länder tycker jag och det är framförallt kul att dela med sig av att det finns så många olika länder som spelar punkrock idag. En snårig djungel men det är värt många gånger att ta sig igenom den.

ANNONS
Av Peter Thorsson - 19 oktober 2011 18:30

  Den här skivan är jag nöjd med. Köpte den för tio kronor på Dirty Records på Andra Långgatan. Det är polsk punk och det brukar vara jävligt bra faktiskt. Minns bara Dezerter.... Här känns det som om vi har hittat den polska motsvarigheten till Crass faktiskt för sjunger växelvis en tjej och en kille och det är en underbar upplevelse. Eller kanske till och med en grupp som Dirt kanske. Det är i alla fall väldigt tuff musik som ackompanjerer de son sjunger och de 32 låtarna bara flyger förbi. det enda som är synd kanske är att man inte förstår texterna men punk/hardcore är ett universellt språk så jag förstår i alla fall att de har mycket åsikter för de verkar jävligt arga. Jag äslkar verkligen den här gruppen och alla ni som gillar tuff punkrock skall hålla ögonen öppna om ni hittar skivan för det är en underbar upplevelse att låta de arga polackarna köra över oss med sin punkiga hardcore.

ANNONS
Av Peter Thorsson - 16 oktober 2011 15:15

  För en tjuga blev denna skiva min på Dirty Records och det är väl ett pris som är ganska okej. Som ni förstår efter min kategoriindelning så har jag haft väldigt svårt för att placera detta i ett fack och det har jag efter att ha lyssnat ett par gånger till på skivan. Visst finns här spår av både Slipknot, Sisters, Misfits, Marilyn Manson,  metal, punk och allt möjligt egentligen. Det viktiga egentligen är ju att jag gillar skivan och det gör jag faktiskt riktigt mycket. Det är mycket bra melodier och en sångare som nästan påminner mig om Axl Rose ibland med sin lite raspiga röst. De 11 låtarna går igenom min stereo med högt betyg och det enda problemet är kanske att de är lite för lika ibland men egentligen gör det inget för de har trots alla influenser hittat en egen stil i den hårda rocken.

Indie · Metal · Punk
Av Peter Thorsson - 16 oktober 2011 12:00

  Köpte skivan för en tjuga och det var en liten chansning när jag såg den på Dirty records men med låttitlar som Joey and Dee dee och Way out west kunde det inte bara vara dåligt. Kevin K verkar vara en medelåders man som är uppvuxen på punkrock av den tidiga skolan och han lyckas verkligen få till bra melodier på sina låtar. Ni vet han får till det där soundet som grupper som Dead Boys, New York Dolls, Casino Steel och den typen av grupper och artister får till. Någonstans mellan rock n roll och punkrock med en jävligt bra attityd och det är sådant som jag gillar. Attityd alltså för det är med sådan som musik byggs tycker i alla fall jag. Jag gillar verkligen hans stil och det är konstigt att jag inte hört honom förr tycker jag men när jag läser om honom så verkar det som om han rört sig i de "rätta" punkkretsarna och gjort en massa skivor genom åren. Jag skall i alla fall försöka få hört mer med denna man.

Av Peter Thorsson - 14 oktober 2011 14:00

  Jag hade denna skiva någon gång förr i tiden men jag gjorde mig av med väldigt många tuffa metalskivor ett tag. Jag ville väl köpa andra skivor och behövde pengar. Numera kan man ju få tag på många skivor billigt och denna kostade mig en tia på CD-centralen så jag tog chansen att investera i den igen. Det är kul att lyssna till denna gamla skiva igen för det håller riktigt bra. Det är välspelad och tung tuff deathmetal(eller vad det nu kallas) med en sångare som growlar ganska bra och musiken som är riktigt tung och brutal. Jag kommer att investera i mer skivor med Morbid Angel snart kan jag tänka mig för det känns skönt att bli överkörd.  De blandar det snabba och det mer långsamma på ett ypperligt sätt och det gör att skivan inte blir jättetjatig som annars en skiva i denna genren har en tendens att bli. Investera för fan annars kommer Satan och tar er!

Av Peter Thorsson - 13 oktober 2011 18:00

  Polsk musik är kanske inte så vanlig i Sverige men borde vara det egentligen. Vi har ju rätt många bra polska punkband som härjar och i Polen finns även dessa polska metalbolag Metal Mind Records. Denna skiva kom ut 2003 och jag köpte den för en ynka krona på Mynt och Musik på Friggagatan och denna grupp är riktigt intressant. De spelar någon slags gothmetal i samma anda som Nightwish, Him och ni vet den typen av musik. Kanske lite hårdare ibland men Anna som sjunger för musiken att låta som sammet i mina öron faktiskt. På den här skivan får vi tre extralåtar på polska och extralåtar är ju aldrig fel och räknar man ut vad låtarna kostar så är det mindre än tio öre styck och det kan man ju inte vara mindre nöjd med. En skön inledning på morgonen blev det även om jag skrev detta på eftermiddagen....vackert men på samma gång tufft....

Goth · Metal
Av Peter Thorsson - 13 oktober 2011 17:30

  Denna belgiska grupp har jag investerat i två skivor med för två kronor sammanlagt eller kanske till och med lite mindre för den ena skivan köptes i ett paket med 20 skivor för 30 kronor. Men denna köptes i alla fall på Mynt och Musik på Friggagatan. Många fynd har jag gjort där. Perfekt kvalité på skivan är det och denna skivan kom ut 1995. Hur låter då den här gruppen? Jo någonstans mellan Primitives och Cranberries härjar den här gruppen med sin musik och jag tycker nog att de 14 låtarna håller hög klass de flesta av dem och faktiskt så håller de ännu tycker jag också. Det är en behaglig skiva att lyssna till på morgonen eller varför inte som nu på väg hem från jobbet när man vill koppla av lite grand. Kolla in skivan med en gång om du får chansen för jag tycker nog att det är värt mer än en krona att få lyssna på denna.

Indie · Pop · Rock
Av Peter Thorsson - 5 oktober 2011 13:30

  Jag älskar egentligen sådana här skivor där kända grupper gör andra kända gruppers låtar och gör sina egna personliga tolkningar av dessa låtar. Man får en bild av vad de gillar för musik och hur det blev så att de låter precis som de gör. Den här skivan har ju 24 år på nacken och kostade mig en tia på CD-centralen och även om den var lite repig så var den fullt acceptabel att lyssna till.  För här finns ju allt från Billie Holiday över Sparks till Doors och Iggy Pop och deras version av världens bästa låt The Pasenger är nästan lika bra som originalet. Även udda artister som Kraftwerk och musik från Djungelboken får plats här. En skiva som är fylld av kärlek till musik och framförallt till musik som gruppen gillar och den gamla punkdrottningen Siouxsie är verkligen i sitt esse här och hennes röst är bättre än någonsin. De två avlustande låtarna av Roxy Music och Television är också kärleksfylld tolkningar och detta är en av de bättre tributalbum som jag vet.

Indie · Punk

Presentation

Här kommer skivor presenteras som inte får plats på min hemsida www.surf.to/skrutt för här kommer det att handla om skivor som jag köpt och inte fått skickat till mig och framförallt skivor som jag tycker måste uppmärksammas och som jag köpt billigt.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Länkar

Omröstning

Är det här ett bra sätt att få ut okänd musik?
 Ja verkligen, fortsätt med det här!
 Ja men skriv ännu mer om andra skivor också
 Ja, men kanske lite mer fakta om artisten/gruppen
 Nej, jag skiter totalt i detta!
 Nej, ett patetiskt försök att framstå som kunnig i musik!

Skriv i Gästboken!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SKRUTT - SKIVORNA SOM BLEV ÖVER med Blogkeen
Följ SKRUTT - SKIVORNA SOM BLEV ÖVER med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se