SKRUTT - SKIVORNA SOM BLEV 'ÖVER'

Alla inlägg under augusti 2011

Av Peter Thorsson - 11 augusti 2011 06:00

  Tänk vad många bra grupper det finns egentligen utan att man vet omn det. Innan jag gick in på Skivhugget och hittade denna 1991 års utgåva på Music Maniac för en tia så var jag lyckligt ovetande om denna grupps existens. Men var jag så lycklig innan egentligen? Det var en tid som jag lyssnade väldigt mycket på garagerock och det blev en hel del sådana inköp men jag tröttnade efter ett tag för många av grupperna lät likadant men The Last Drive får mig att bli nyfiken igen. Här blandas Billy Idol, Hoodoo Gurus, Godfathers och Flesh For Lulu i en riktigt trevlig mix och då blir slutprodukten en skiva fylld av bra garagerock. På den här skivan finns det tre bonuslåtar som bara finns på CD:n. " Time has come today", "Have mercy" och "Black Limo". Kommer ni håg när det var så i CD:n begynnelse att man extralåtar om man köpte den dyrare CD-skivan. Idag är det istället så att man får bonuslätar om man köper den dyrare LP-skivan. Tiderna förändras men musiken består kan man säga. Här finns det sådär lite lagom attityd, släpig röst på sångaren och allt det som "ska" finnas på en garagerockskiva och jag känner mig riktigt efter att ha avnjutit denna skiva ännu en gång. Det kanske inte är en skiva som jag rankar som det bästa jag hört precis men som underhållning en kväll är det mycket lyssningsbart och garagerock är här för att stanna igen(jag vet att den kom 91 men den kom ju till mig 2011) och jakten efter mer bra skivor fortsätter.....billiga sådana.

ANNONS
Av Peter Thorsson - 11 augusti 2011 06:00

  Denna skivan köpte jag på visnt och förlust på Mynt och Musik på Friggagatan och jag gav en hel guldpeng för den. Mint kvalité på skivan och den utkom 2010. Det verkar som om den här gruppen är från Frankrike och de kan spela metal där också. De blandar friskt mellan metalstilarna och påminner inte så lite om våra svenska In Flames tycker jag och ni vet hur de byter stilar i samma låt etc. De här 13 låtarna är inte alla lika bra men några riktigt bra låtar finns det som "Say Goodbye", "What if we knew" och deras cover av den gamla "Sowing the seeds of love" är bara den värd hela entrépengen om mman säger så. Blandar Nu-metal med lite gammal 80-talsmetal med tyngre akter som Pantera och den typen av band så jag tycker och tror nog att denna skiva skall passa de flesta som är metalberoende och det är alltid kul att hitta en sådan här skiva så här billigt och som överraskar mig såpass mycket som denna skiva gjorde och då på ett positivt sätt. Titeln på skivan "669" tycker jag är riktigt kul också för det känns som om det finns lite humor i den här gruppen också och helt klart kan de här tre grabbarna gå långt tror jag bara de skippar de lite tråkigare låtarna som drar ner skivans betyg lite grand och jag tycker bara de skall spela sina hårda låtar får då är det riktigt bra. Men som sagt en hel del av låtarna håller riktigt hög klass och gruppen är värd att kollas in.

ANNONS
Av Peter Thorsson - 11 augusti 2011 05:45

  The Fire The Flood köptes billigt på Ginza....jag tror det var en tia som jag fick punga ut för att få tag på denna aggressiva platta från 2007 och det är en "pärs" att lyssna igenom den här skivan. Man känner på samma gång som de skriker ut sina aggressiva känslor så lättar trycket på detsamma hos mig...det är i alla fall så den här typen av musik funkar på mig. Aggressiv musik = lindring, dämpning av ilska, ångest osv. Hur skall man beskriva deras musik...som ett skenande lok som precis håller sig på spåret, som en galen bilförare som kör om bil efter bil utan att titta i bakspegeln och om de mot all förmodan tittar i backspegeln så gör de det med ett flin på läpparna.  Någonstans mellan hardcore och deathmetal hittar vi grabbarna i den här gruppen och jag gillar när sångaren låter på detta vis. Han skriker fram sin sång men ändå utan att growla...ni vet som emobanden ibland gör fast det här är ett band som orkar sjunga så här på hela skivan men man kan ju undra hur det är att sjunga på det här viset under en hel konsert. De växlar mellan att ha lite långsammare partier men då blir det väldigt tunga partier till att speeda upp tempot ibland och jag är kanske lite dålig på att jämföra med andra band så det skiter jag i och låter er själva utforksa den här intressanta gruppens musik.

Av Peter Thorsson - 11 augusti 2011 05:45

  Den här skivan köpte jag i en affär i Stockholm någonstans vid Katarinahissen för en krona och i den backen hittade jag en hel del godbitar av god kvalité. Ett omslag som får mig att tänka på Pang i bygget med John Cleese. Skivan är utgiven 1994 och Figgs är en grupp som jag aldrig hört talas om innan. Jag köpte skivan mycket på grund av priset och hur gruppen såg ut. Lite halvpunkiga, Weezerliknande killar som säkert är studenter eller liknande men musik kan de spela. Med musik som har rötter i punkrock, Costello, Nirvana mm.  Skivan inleds med en riktig powerpoprökare som heter "Step Back, Let´s go pop" där det finns vibbar från tidiga Costello och det är riktigt medryckande. Tyvärr är låten bara 1.10 och det är lite udda för det finns låtar från 1.10 till 6.56 även om de flesta låtarna ligger någonstans under tre minuter. Attityd är verkligen något som Figgs har och det är lite konstigt att de inte har blivit stora när band som Green Day, Blink 182 har kunnat bli det för om det hade funnits någon rättvisa så hade The Figgs också blivit ett namn att räkna med. jag letar lite på nätet och det verkar som om The Figgs har gjort en del skivor ihop med Graham Parker och det är ju fräckt isåfall och det kanske inte är så långt ifrån hans tidigare alster. Skulle gärna vilja höra dessa skivor också så det är väl bara att ge sig ut på jakt.  Men som sagt det jag gillar mest med Figgs är deras attityd och att de har tagit så många olika influenser och ändå fixat till en egen typ av powerpop som jag tycker så många mer skulle lyssna på. Så köp skivan helt klart om du får chansen och den är värd fullpris tycker jag.

Pop · Punk · Rock
Av Peter Thorsson - 11 augusti 2011 05:15

Varför denna blogg...det kan man ju fråga sig. Jag gör ju redan www.surf.to/skrutt (www.skruttmagazine.se) där jag recenserar skivor som kommer in för recension och jag gör intervjuer med artister och grupper som jag gillar. Men jag är också en notorisk skivköpare som ofta smyger omkring i de mest obskyra begagnade affärer, letar i Ginzas och CDon reahögar för att fynda. Jag kollar in skivbolaget på grupper, tacklistan osv. Jag chansar på många billiga skivor och visst har jag gått på riktigt minor men det är de andra skivorna jag vill delge er här på denna sida för det finns så många skivor som är värda att införskaffa även om bandet inte är välkänt eller ligger på ett stort skivbolag. Visst kommer det att finnas band som ni känner till sedan tidigare också men mitt motto på denna sida är att de ej skall ha kostat mer än 25 kronor. Så jag hoppas och tror att ni kommer att komma tillbaka hit rätt vad det är för att få nya infall och köpa er ny musik som inte alla andra har och framförallt hoppas jag att ni fortsätter att köpa skivor. Glöm för den delen inte att halka in på www.skruttmagazine.se och läs om nyare skivor och intervjuer med intressanta artister och grupper inom den oftast hårdare genren punk hardcore, metal men även indie, visor och annat finns på min "riktiga" sida.

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Här kommer skivor presenteras som inte får plats på min hemsida www.surf.to/skrutt för här kommer det att handla om skivor som jag köpt och inte fått skickat till mig och framförallt skivor som jag tycker måste uppmärksammas och som jag köpt billigt.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Länkar

Omröstning

Är det här ett bra sätt att få ut okänd musik?
 Ja verkligen, fortsätt med det här!
 Ja men skriv ännu mer om andra skivor också
 Ja, men kanske lite mer fakta om artisten/gruppen
 Nej, jag skiter totalt i detta!
 Nej, ett patetiskt försök att framstå som kunnig i musik!

Skriv i Gästboken!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SKRUTT - SKIVORNA SOM BLEV ÖVER med Blogkeen
Följ SKRUTT - SKIVORNA SOM BLEV ÖVER med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Augusti 2011 >>>

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se