SKRUTT - SKIVORNA SOM BLEV 'ÖVER'

Alla inlägg under augusti 2011

Av Peter Thorsson - 14 augusti 2011 20:15

  Ibland slutar jag inte förundras över de begagnade skivhandlarna och deras prissättning men jag tackar ju bara och tar emot. Den här skivan från 1989 lyckades jag kapa åt mig på Mynt och Musik på Stigbergsliden för en tia. Visst hade jag den på LP men att ha den på CD är för min del guld värt eftersom det tar så mycket mindre plats. Den var en klassiker redan 1989 och den har verkligen åldrats med värdighet för Pixies totalt egna stil är riktigt underbar. Det känns så otroligt lekfullt när Pixies gör musik och Frank Blacks röst är så egen på ett mycket trevligt sätt. Det finns inte någon låt som faller ur ramen egentligen och den här skivan kan säkert komma med bland mina 20 bästa skivor någonsin faktiskt och det beror mycket på dess egenhet och att Pixies aldrig har ruckat på sitt sätt att låta och det gör ju inte saken mindre bra när vi får låtar som "Monkeyy Gone to heaven", "Wave of mutilation" och "La La Love you" . Glömde jag "Here comes your Man" och det är ju inte bra...att glömma den menar jag. En av rockvärldens mest klassiska låtar. Den här skivan har något för alla möjliga och jag tror inte att någon skulle kuna ogilla dett.a

Indie · Rock
ANNONS
Av Peter Thorsson - 12 augusti 2011 17:27

Annika Norlin jobbade ju på radion förut och startade denna grupp som blev Säkert som blev Hello Saferide och jag vet inte riktigt i vilken ordning detta var. Det jag vet är att jag köpte denna skiva idag på Mynt och Musik på Stigbergsliden i superbt skick för bara 10 kronor. Ibland kan man undra vad de som har begagnade skivaffärer tänker på. Kanske inte någon helt okänd grupp eller vad man skall kalla det men hennes musik gillar jag för det känns drömskt på något trevligt sätt och Annikas röst sitter som bomull i en sargad kropp. Det är musik som passar både att festa till och att ha som bakgrundsmusik när man skall vila. Jag gillar det lugna tempot som överbryggar hela skivan och kommer många gånger att tänka på den gamla "Luka-sångerskan" Suzanne Vega när jag lyssna på denna skiva och det är ju absolt inte fel att låta som henne för det var en trevlig upplevelse att lyssna till hennes akustiska alster. Får ni någonsin chansen som jag fick att köpa skivan så här billigt så tveka inte en sekund.

Pop
ANNONS
Av Peter Thorsson - 12 augusti 2011 06:00

  Skivan börjar med en mycket udda låt som handlar om hans vanor som det skall ruckas på i låten "We Used to vacation" och här sätter Cold War Kids standarden på 2006 års skiva(förresten köpt på Ginza för en tia) och det är en låt som vandrar mellan olika stilar och jag tänker på så vitt skilda grupper som Keane och Dr Feelgood(hur och varför jag gör det kan jag inte förstå). Men det som jag gillar med den här gruppen är att de gör en sorts musik som inte låter som alla andras utan att ens låta konstigt. Här finns influenser från Gang of Four, Franz Ferdinand, Weezer tycker jag och det är ett sound som säkert kommer att tillfredsställa många. Det är alltid kul med grupper som inte använder sig av den väl inslagna vägen hela tiden utan som söker upp lite nya spår och det har verkligen Cold war Kids lyckats att göra. Ljudet känns lite omvänt på något sätt och det kalls säkert baktakt eller något men jag har ju aldrig kunnat spela någonting så jag lämnar den beskrivningen därhän och fortsätter lyssna på skivan med mycket öppna öron. Någonstans låter det som ett desperat rop på hjälp och den typen av musik är jag alltid svag för...desperat musik alltså. Men ni......glöm det där med Dr Feelgood.

Indie · Rock
Av Peter Thorsson - 12 augusti 2011 06:00

  Ännu en skiva som är inköpt på Ginza för en guldpeng och där kan man göra en hel del fynd. Ash var ju en grupp som hade sin storhetstid i mitten av 90-talet men den här skivan kom ut 2004. Säkert bortglömda av många och visst har det gjorts bättre rockskivor men jag tycker ändå den här skivan är värd att visa fram lite extra. Här blandas Stooges-rock som i "Orpheus" med popstämmor och traditionell rockmusik och det är en 11-låtars riktigt trevlig upplevelse i rockmusik. Jag tycker att Tim Wheeler är en begåvad låtskrivare och deras larmiga rock är något som fler människor borde få ta del av. Många av låtarna börjar lite lugnare och bygger upp en stämning inför låten och det tycker jag är ganska fräckt faktiskt för den typen av uppbyggnad av låtar är i och för sig klassisk men jag tycker att det lovar mycket inför resten av låten. Lite lustigt med Tim Wheelers röst som nästan ibland går över i kvinnlig röst på något sätt och det låter faktiskt som om det är en tjej som sjunger ibland. Tuffhet och snällhet blandat på något sätt som jag inte kan förklara och helt klart en intressant CD.

Indie · Pop · Rock
Av Peter Thorsson - 11 augusti 2011 20:00

  Sofia Karlsson kanske inte är okänd precis men jag har egentligen aldrig hört henne och när hon 2005 släppte denna skiva med Dan Andersson-tolkningar så hade jag inte hört den men jag köpte skivan 2011 för tio kronor på CD-Centralen i Göteborg och jag var intresserad av denna eftersom Dan Andersson är en artist som Staffan Hellstrand till exempel också har tolkat och det är kul att höra en kvinna göra samma sak. Hon gör det bra och det kanske inte är musik som kommer att spelas på fest precis utan här handlar det mer om traditionell vismusik med alla de instrument som skall innefattas i sådan musik. Men allt kommer ändå i en modern tappning . Självklart är väl låten "Omkring tiggarn från Loussa" den mest kända låten men låtar som "Vaggvisa", "Helgdagskväll i Timmerkojan" och "Till min syster" sätter spår i min hjärna. Hon sjunger på det där speciella sättet som passar så bra in på den här musiken och Sofia Karlsson är rikigt begåvad. Vill ni få en ganska lugn stund med vacker sång och musik som har eko från förr men på samma gång ett modernt sound så borde denna skiva passa ypperligt in er samling. Finns även för 49:- på Ginza såg jag precis och det är väl ett hyfsat pris.

Av Peter Thorsson - 11 augusti 2011 19:15

  Detta är tredje skivan med Transvision Vamp och den kom ut 1991 och anses väl som den sämsta skivan de gjorde men jag köpte den ju för tio kronor på CD-Centralen och då platsar den ju här eller hur? Ganska flummig musik är det men jag har ju alltid gillat Wendys röst och framförallt har jag alltid gillat grupper med tjejer på sång och då tänker jag på Vice Squad, Blondie, Runaways osv. Influenser finns ju i massor på denna skiva och man kan räkna upp en massa grupper men 60-talsmusik korsat med new wave är väl den bästa beskrivningen på skivan. "If looks could kill" är min favoritlåt på skivan och hennes pratsjungande på den är riktigt fräckt tycker jag. Visst borde man kanske investera i Velveteen eller debuten Pop art först och främst men som komplement till dessa är denna skiva nödvändig. Jag gillar mest det avspända soundet och detta är en typisk morgonskiva och om ni hittar den billigt som jag gjorde så finns det inget att tveka över.

Indie · Pop · Rock
Av Peter Thorsson - 11 augusti 2011 06:15

  Först och främst måste jag säga att skivan kostade 10 kronor på Skivhugget och det är ett precis lagom pris för en skiva tycker jag egentligen för då kan man chansa lite grand när man köper en skiva. Make Up kanske inte var en chansning för jag har någon skiva innan men jag kom inte ihåg hur de lät. Inledningsvis så får vi en låt som heter "Save Yourself" som är en lite flummig 60-tals-låt som för mina tankar till någon grupp....ja vilken är det. "White Belts" är en funkig låt som jag faktiskt gillar trots det soundet som jag kanske inte annars är så förtjust i om inte Gang of Four spelar för de kan spela funk. Men just idag passar deras musik mig ypperligt för jag känner mig lite sådär kulturell på något underligt sätt och att lyssna till Make Up då känns helt rätt för jag kan tänka mig att de var många kritikers favorit när skivan släpptes 1999 men det är ingen musik som den stora massan kan ta till sig. Kommer aldrig at sälja i miljonupplagor utan de får nog hålla till godo med skivnördar som mig för att de skall få lyssnare till sin ganska udda musik.  Skivan fortsätter på det lite flummiga temat och 60-talet ligger som en våt vante över hela anrättningen men det gör mig absolut inget eftersom jag är inne i en Doors-period just nu och några av låtarna skulle nog Doors kunnat ha på sin repertoar kan jag tänka mig. Som sista låt får vi Hendrixs Hey Joe med kvinnlig fägring på sång....riktigt bra. Inget för den som tror att Make Up spelar punk för det gör de inte men intressant musik gör de och sug på den karamellen ett tag....intressant musik? Är det bra eller dåligt då? Sök svaret själva!

Av Peter Thorsson - 11 augusti 2011 06:00

  1997 såg denna skivan ljuset för denna tyska skagrupp. Hemma hos mig såg den ljuset i juli 2011 och den inköptes för en tia på Mynt och Musik i Göteborg på Friggagatan och där kan man hitta en hel del fynd om man bara ger sig lite tid. Det är tydligen en slags best of med gamla låtar som de spelat in igen men det gör väl inget och det är egna låtar blandat med några covers eller vad sägs om Boney M:s "Rivers of Babylon", Pink Floyds "Wish you were here" och Bobby McFerrin(det var väl så han hette) och hans låt "Don´t worry be Happy". Alltid skönt när en del dåliga låtar ändå bevisar motsatsen med en annan grupp och får ett uppsving tycker jag och det är verkligen vad man kan säga om Busters version av "Don´t worry be Happy".  Kul grepp också att göra om M:s gamla Popmuzik till sin egen Skamuzik. 15 låtar allt som allt och vill man bli glad och på gott humör så är denna skivan en skiva att plocka fram för här får man verkligen valuta för pengarna(jag får det ju verkligen med tanke på priset) om man vill ha glädje som det bara sprutar om.  Deras egna låtar håller alla hög klass också så det finns egentligen inget att tveka över om ni hittar skivan någonstans. De var tydligen 12 stycken i bandet vid tiden för den här skivan och det är nog trångt på scenen vid en livespelning. Ska ni ha någon ska SKA ni ha den här skivan.....göteborgshumor eller vadå? Ska ni ha ska så SKA det vara den här...hahaha.

Ska

Presentation

Här kommer skivor presenteras som inte får plats på min hemsida www.surf.to/skrutt för här kommer det att handla om skivor som jag köpt och inte fått skickat till mig och framförallt skivor som jag tycker måste uppmärksammas och som jag köpt billigt.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kategorier

Arkiv

Länkar

Omröstning

Är det här ett bra sätt att få ut okänd musik?
 Ja verkligen, fortsätt med det här!
 Ja men skriv ännu mer om andra skivor också
 Ja, men kanske lite mer fakta om artisten/gruppen
 Nej, jag skiter totalt i detta!
 Nej, ett patetiskt försök att framstå som kunnig i musik!

Skriv i Gästboken!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SKRUTT - SKIVORNA SOM BLEV ÖVER med Blogkeen
Följ SKRUTT - SKIVORNA SOM BLEV ÖVER med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Augusti 2011 >>>

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se